Göz Altı Dolgusu Nedir?
• Cilt rengini güzelleştiren bir uygulama olan göz altı dolgusu ciltteki pürüzsüzlüğü, esnekliği ve sertliği artırır. Bir tür tedavi tekniği olan bu işlem ile cilt dokularının derininde bulunan hidrasyon seviyesi yükselir.
Göz Altı Dolgusunu Kimler Yaptırabilir?
• Göz altı dolgusu yaptırabilecek kişiler göz altında mor halkaları ya da morlukları olan, göz çevresinde hafif ya da orta seviyede torbaları bulunanlar olarak ifade edilir.
Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?
• Uygulama uzman ve deneyimli hekimler tarafından gerçekleştirilir. Göz altı dolgusu işlemi öncesinde gözün alt kısmına anestezik etkili krem sürülür ve bu sayede kişinin herhangi bir acı hissetmemesi sağlanır. Ardından ucu küt olan bir kanül ile dolgu ilgili bölgeye enjekte edilir. İşlem için deri altına tek bir noktadan giriş yapılır ve gözün çevresi bu dolgu maddesi ile doldurulur.
Göz Altı Dolgusu Göze Zarar Verir mi?
• Dolgu maddesi kullanılarak yapılan göz altı dolgusunun zararları pek çok kişi tarafından merak edilir. Ancak işlemde kullanılan dolgu, hyaluronik asit, vitamin, mineral ve benzer bileşenlerden meydana geldiği için göze herhangi bir zararı yoktur. Cildin doğal yapısı ile uyumlu olan bu karışım göz çevresine rahatça uygulanabilir.
Göz Altı Dolgusu Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?
• Uygulama ardından göz altı çevresinde kızarıklıklar meydana gelebilir. Üç dört saat içerisinde kendi kendine geçen bu kızarıklıklar için ekstra bir işleme ihtiyaç yoktur. Ancak dinlenme süresi boyunca enjeksiyon yapılan bölgelerin ovuşturulmaması gerekir. Yüze krem ya da başka bir kozmetik ürün sürmekten kaçınılmalıdır. Genellikle uygulamadan bir gün sonra kişi makyaj yapmaya ve cildini normal kullanmaya devam eder. Bunun için minimum bekleme süresi dört saat olarak ifade edilir. Kızarıklık görülme süresi hassas ciltlerde biraz daha fazladır. Morarma, şişlik, ödem gibi yan etkiler görülmesi normaldir. Çoğunlukla cilt dört saatin sonunda normal sürecine dönmeye başlar.